Tack för alla trevliga möten på Jfokus den 6 och 7 februari!

Jfokus 2018

Energimassage

Vi hade åter våra trevliga och skickliga massörer med oss, och det var många som passade på att få lite ny energi mellan presentationspassen.

Kotlin in action

Kom igång med Kotlin

Som vanligt bjöd vi in till en studiecirkel. I år kommer vi att slänga oss in i Kotlin, och vi bjuder alla deltagare på varsitt exemplar av boken Kotlin in Action.

Kotlin är ett språk som kombinerar godbitar från andra populära språk på ett pragmatiskt sätt som möjliggör nästintill sömlös interoperabilitet med Java.

Google har gått ut med att att de stödjer Kotlin som ett första klassens språk på Android, och med det i ryggen ökar chansen ytterligare för att språket snabbt ska få en kraftigt ökad spridning.

Cirkeln drar igång den 6 mars. Här finns mer info >>.

Vi kommer att kontakta alla er som har anmält er till cirkeln på Jfokus.

Roby Rally

Vinnarna i vår tävling

Vi hade också vår traditionsenliga tävling. Eftersom det blev en succé med Roby Rally förra året delar vi även i år ut fyra stycken exemplar av det populära brädspelet. Det är ett riktigt roligt brädspel som uppskattas av både programmerare och andra som tycker om kaotisk logik.

De rätta svaren på frågorna i tävlingen är:

  • JetBrains är företaget som har skapat Kotlin.
  • Mejsla har inte haft Reaktiv programmering med Perl som studiecirkel. (På vår kompetenssida kan man se vilka cirklar vi har haft.)
  • Mejslas adress är Sveavägen 76.

Och vinnarna är…

  • Mats Linde
  • Michael Bjersander
  • Madeleine Hammberg
  • Martin Thörne

(Ja, det är en ren slump att alla vinnarna börjar på M.)

Stort grattis från oss på Mejsla!

Vi tar kontakt med er senast under torsdagen den 8 februari.