Mejslas logga

Inbjudan till Step Up 2016‑09‑15

Konceptet Step Up

I Mejslas kompetens­utvecklings­program ingår konceptet Step Up. Det handlar om att vi var tredje torsdag lägger en förmiddag på att sprida kompetens. Vill du vara med och lyssna och diskutera? Här har du chansen att anmäla dig!

Kryptovalutor

Mikael Lundberg

Bitcoin är nu ett 7 år gammalt intressant experiment som fort drog till sig ett massivt investerar­intresse. I media har bilden varit negativ, och det är få som förstår hur det fungerar och vad tanken med tekniken är.

Den här presentationen tar fasta på hur Bitcoin och andra krypto­valutor fungerar i grunden och vad syftet med dem är. Efter att först ha lagt tillräckligt mycket fakta i botten går presentationen vidare med en analys av utlovade positiva egenskaper och påstådda brister.

Presentationen tar också upp Bitcoins historia, vad som fötts ur detta, vad som är på gång och den potentiella konflikt som väntar när det nu är dags att bevisa att denna teknik kan ersätta och förbättra etablerade system.

En liten varning angående säkerheten är också på sin plats för de som eventuellt funderar på att ge sig in den här världen.

Mikael Lundberg har jobbat med att ta fram egna produkter i form av spel för Android de senaste åren och parallellt fastnat för tekniken kring kryptovalutor. Han samlar in så mycket kunskap inom hela området som tiden tillåter efter att från början mest fokuserat på crypto mining.
Mikael har en lång bakgrund som program­utvecklare, lärare och mentor — mestadels inom Java och C++.

Bitcoin

Tider

Torsdagen 2016‑09‑15

Frukost serveras kl. 8.00-8.45
Step Up kl. 9.00-12.00
Lunch klockan 12

Frukost och lunch tackar man ja eller nej till i samband med anmälan.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att komma på vår Step Up och Mejsla bjuder på maten.

Anmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.