Mejslas logga

PBT samt Google Cloud: Inbjudan till vässardag 2020‑09‑03

Vi på Mejsla träffas på vässardagar var tredje vecka. Det är en del av vårt kompetens­utvecklings­program, och ofta bjuder vi även in externa. Under hösten 2020 träffas vi på distans via Google Meet.

Agenda

Vi har två sessioner på agendan, och man kan vara med på den ena, den andra eller båda två. Vi uppskattar om ni ansluter med några minuters marginal.

Property-Based Testing

Med exempel i jqwik visar Fredrik Fornwall hur Property-Based Testing kan användas för att testa program genom att generera indata till tester och verifiera egenskaper som alltid ska vara sanna när detta indata har ett visst mönster.

Fredrik Fornwall

Google Cloud

Lars Westergren går igenom hur man använder några av dom många tjänster som erbjuds på Google Cloud Platform. Han demonstrerar också DevOps-relaterade verktyg som till exempel Terraform — ”infrastructure as code”.

Lars Westergren
Logga för Google Cloud

Förberedelser

Inga förberedelser krävs, men om du vill pröva att följa med och köra exempel så kan du logga in på console.cloud.google.com med ett Google-konto. Vissa av operationerna kostar pengar, så använd gärna ett konto som ger dig gratis krediter för demo.

Tider

Torsdagen 2020‑09‑03 kl. 9.00-12.00
– Property Based Testing: 9.00-10.25
– Google Cloud: 10.35-12.00

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att vara med på vår vässardag.

Anmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Fredrik Fornwall


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.