Mejslas logga

Inbjudan till vässardag 2022‑11‑10

Om Mejslas vässardagar

I Mejslas kompetens­utvecklings­program ingår våra vässardagar. Det handlar om att vi var tredje torsdag lägger en förmiddag på att sprida kompetens.
Ofta har vi, som denna gång, möjlighet att bjuda in gäster.

Excel • Advent of Code

Agenda

Allt man kan göra i Excel (men inte alltid borde)

Låt vår gäst Lukas Lilja leda er ner i de djupaste sidorna av Excel. Vi kommer att titta på vad som är möjligt att göra och på hur man snabbt kan skapa prototyper i Excel. Vi kommer även att få se hur man kan säkra upp Excel­modeller från verk­sam­heten och hur man kan jobba smartare med dem. Man kan göra vad som helst i Excel, men det betyder inte att man ska — vi kommer dock att göra det ändå.

Lukas Lilja
Lukas Lilja
Logga för Excel

Lukas driver konsultbolaget Excel Department och är också känd som Excelevangelisten och skaparen av Excel-SM. Oberoende av vår vässardag kan man avnjuta Lukas framförande av The Client has Changed His Mind.

Logga för Excel Department

En advent fylld med programmering

Advent of Code är en adventskalender fylld med små problem som kan lösas med programmering och som har förgyllt julen för hundra­tusen­tals utvecklare världen över. Det kan användas som en läro­resurs, motivations­källa, källa till avslappning och som en social grupp­aktivitet. Det är förvånans­värt enkelt att komma igång, och genom att själv välja målsättning och angreppssätt kan svårighets­nivån och tidsåtgången anpassas för att passa de flesta!

Fredrik Fornwall
Fredrik Fornwall

Fredrik kommer att visa hur man kommer igång, tipsa om resurser för att lära sig mer och var det finns hjälp om man kör fast samt ge förslag på olika inriktningar. Vi kommer sedan att dela upp oss i grupper och gemensamt angripa problem från tidigare år. Genom att fokusera på olika aspekter av problem­lösandet passar detta även personer som har löst problemen tidigare.

Julgran från Advent of Code 2015

Förberedelser

Ta gärna med en dator. För att kunna logga in på Advent of Code behövs ett konto på GitHub, Google, Twitter eller Reddit samt ett medgivande av att dela med sig av publik information till tjänsten.
Mer information om detta

Tider

Torsdagen 2022‑11‑10

Frukost serveras kl. 8.00-8.45
Vässardag kl. 9.00-12.00
Lunch kl. 12

Frukost och lunch tackar man ja eller nej till i samband med anmälan.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att komma på vår vässardag. Mejsla bjuder på både presentationer och mat.

Anmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Fredrik Fornwall


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.