Mejslas logga

Inbjudan till vässardag 2024‑09‑26

Om Mejslas vässardagar

I Mejslas kompetens­utvecklings­program ingår våra vässardagar. Det handlar om att vi var tredje torsdag lägger en förmiddag på att sprida kompetens.
Ofta har vi, som denna gång, möjlighet att bjuda in gäster.

Framgångsrika team • Git • Distroless Java

Agenda

Framgångsrika team sticker ut

Låt oss bredda perspektiv och utbyta erfarenheter gällande teamnära ledarskap. Du får denna vässardag prova på den interaktiva metodiken i Ut&Insikters utvecklings­program “Agila ledare som sticker ut”.

Ut&Insikter

De bjuder också på en spaning, och utifrån den ges vi möjlighet att tillsammans vrida och vända på olika aspekter av teamutveckling och agila ledare.

Ta på dig sköna skor och kläder efter väder för det blir sannolikt en stunds promenad i friska luften. På kontoret kommer vi därefter, om skyddsombudet tillåter, att följa upp med ett samtal runt en lägereld.

Ut&Insikter är ett samarbete mellan Annika Widmark, Åsa Dickson och Anna Stråle. De är erfarna facilitatorer som utifrån egen erfarenhet och baserat på forskning är eniga i att det blir ännu bättre när man jobbar med team­utveckling utomhus. De har dessutom decennier av erfarenhet av team­utveckling just i IT-branschen.

Så du trodde att du kan Git?

De flesta programmerare använder idag Git för versionshantering. Det är ett mycket kraftfullt verktyg, men det har också rykte om sig att vara krångligt, kanske för att det finns så mycket funktionalitet och inställningar som kan justeras.

I den här dragningen tar vi upp några specifika funktioner som kanske inte alla känner till, men de flesta kan ha nytta av – en del nytt, en del gammalt.

Detta är ett urval ur GitHub-grundaren Scott Chacons presentation "So you think you know Git" från FOSDEM 2024.

Distroless Java

Att göra sina Docker-images "distroless", eller distributionslösa, har flera fördelar, både för säkerhet och prestanda.

Duke håller en skylt med Docker

Gustaf Cele visar hur det påverkar applikationen, och de mått och steg som vi behöver vidta för att göra en Java-applikation distrolös.

Förberedelser och förkunskaper

Förutom att ta med kläder efter väder så får du ut som mest av denna vässardag om du dessutom har grundläggande kunskaper om Git, Docker och Java.

Tider

Torsdagen 2024‑09‑26

Frukost serveras kl. 8.00-8.45
Vässardag kl. 9.00-12.00
Lunch kl. 12

Frukost och lunch tackar man ja eller nej till i samband med anmälan.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att komma på vår vässardag. Mejsla bjuder på både presentationer och mat.

Anmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.