Mejslas logga

Blockkedje­tekniken:
Studiecirkel hösten 2017

Bakgrund

Blockkedje­tekniken som ligger bakom bland annat Bitcoin får alltmer sitt eget liv och utpekas bland annat som ”The Next Disruptive Computing Innovation”.

Det finns mycket som talar för att block­kedjor kommer att få riktigt stor betydelse i framtiden, alldeles oavsett om Bitcoin slår, och vi på Mejsla vill lära oss mer om tekniken och nya plattformar som till exempel Ethereum. Därför drar vi ingång en kortare studie­cirkel nu under hösten 2017 där vi hjälps åt med att ställa frågor och leta svar.

Logga för Ethereum

Upplägg

Vi kommer att träffas tre kvällar under hösten. Till vår hjälp och vårt stöd kommer vi att ha Mikael Lundberg som har lång praktisk erfarenhet av att jobba med kryptovalutor.

Första gången kommer Mikael att sparka igång oss med en presentation, och därifrån får vi ta cirkeln vidare tillsammans. För att presentationen ska ge så mycket som möjligt önskar vi att alla har lite grund­läggande för­kunskaper (se rubriken Förberedelser nedan).

Vi delar gemensamt på ansvaret för att inhämta och sprida kunskaper i gruppen, så vänta er inte att bli matade med information. För att vi ska kunna få givande diskussioner under våra cirkel­träffar bör deltagare ha med sig frågor, tankar och insikter till mötena. Vi hjälps även åt genom att mellan tillfällena kommunicera via en Google-grupp där man kan ställa och svara på frågor, tipsa om artiklar på webben etc.

Målet med cirkeln är att vi alla ska bli förvirrade på ett högre plan.

Förberedelser

För att alla ska få ut maximalt av Mikaels presentation tipsar han om följande:

Vi uppskattar om alla har gått igenom ovanstående inför första mötet.

Tid och datum

Vi träffas följande tre tisdagskvällar mellan klockan 17.30 – 19.30:

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Mat

För att vi ska kunna hålla energin uppe på våra möten kommer Mejsla att bjuda på något att äta.

Gratis

Mejsla bjuder på arrangemanget och del­tagarna bidrar med engagemang och erfarenheter. Vi önskar att alla deltagare är aktiva och har ambitionen att vara med på alla tre cirkel­träffarna.

Cirkelledare

Som kunskapsstöd har vi med oss Mikael Lundberg.

Cirkeln kommer att modereras av Karl Dickson.

Intresseanmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.