Studiecirkel: WebAssembly
Upptäck kraften och möjligheterna med WebAssembly tillsammans med oss på Mejsla i vår studiecirkel under våren 2024!
WebAssembly handlar inte bara om att utveckla snabb och säker kod för webbläsare utan också om att kunna kompilera från många olika språk och köra på många olika plattformar.
Det öppnar bland annat upp för både integrationer och återanvändning i stor skala. Med ett brett stöd och som en del av webbstandarden kan man räkna med att WebAssembly kommer att spela en viktig roll i framtidens mjukvaruutveckling.
Upplägg
Studiecirkeln utgår från boken:
WebAssembly, The Definitive Guide
Författare: Brian Sletten
Mejsla bjuder alla cirkeldeltagare på varsitt exemplar av boken och vi läser och experimenterar inför varje mötestillfälle.
För att vi ska kunna få givande diskussioner under våra cirkelträffar bör alla ha med sig frågor, tankar och insikter till mötena. Vi hjälps även åt genom att mellan träffarna kommunicera via en Google-grupp där man kan ställa och svara på frågor, tipsa om artiklar på webben etc.
Förkunskaper
Cirkeln riktar sig i första hand till erfarna utvecklare som är nyfikna på alla de möjligheter som WebAssembly erbjuder. De som även har erfarenhet av webbutveckling med JavaScript och kunskaper om språk som C, C++ och Rust kommer att ha ett visst försprång, men vi kommer inte att förvänta oss den bakgrunden.
Tid och datum
Vi träffas klockan 17.30 – 19.30 följande fem tisdagskvällar under våren 2024:
12 mars, 26 mars, 9 april, 23 april och 7 maj.
Plats
Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.
Mat
För att vi ska kunna hålla energin uppe på våra möten kommer Mejsla att bjuda på något att äta.
Gratis
Mejsla bjuder på arrangemanget inklusive böcker och mat. Deltagarna bidrar med engagemang och erfarenheter.
Cirkelledare
Gustaf Cele och Karl Dickson kommer att hjälpas åt med att leda och moderera cirkelträffarna.
Det hänger på deltagarna
Att tacka ja till vår inbjudan innebär att man avser att aktivt vara med i cirkeln, läsa boken och labba under cirkelns gång, komma i tid och närvara på det stora flertalet av cirkelträffarna. Det handlar om att i snitt läsa och ta till sig cirka 75 sidor per vecka. Alla bör också hjälpas åt med att ta reda på svar på uppkomna frågor. Att det ska bli en lyckad cirkel hänger först och främst på deltagarna.
Anmälan
(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)
Kontaktperson: Karl Dickson
Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetensutveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.