Mejslas logga

Inbjudan till Step Up 2018‑11‑29

Konceptet Step Up

I Mejslas kompetens­utvecklings­program ingår konceptet Step Up. Det handlar om att vi var tredje torsdag lägger en förmiddag på att sprida kompetens. Ofta har vi, som denna gång, möjlighet att bjuda in ett begränsat antal gäster.

Arkitektur i små och större projekt

Även utvecklare som inte formellt har rollen som arkitekt eller tech lead hamnar förr eller senare i positioner där de behöver fatta beslut om hur mjukvara behöver förändras allt eftersom projekt eller företag växer. I denna Step Up kommer vi — under ledning av Lars Westergren — att diskutera tillsammans och i grupp och köra levande rollspel baserat på verkliga fall.

Vi kommer att utforska vilka vanliga krav och kontext som driver förändringar i arkitektur genom att dela med oss av våra erfarenheter och komma fram till olika lösningar. Vad har fungerat bra att införa, vad har fungerat mindre bra? Det kan handla om konkreta tekniska lösningar eller mer generella arkitekturer.

Lars Westergren

Förkunskaper

Inga formella för­kunskaps­krav, men utvecklare med några års erfarenhet får förmodligen ut mer av förmiddagen.

Förberedelser

Tänk igenom projekt som du har jobbat i tidigare och välj ett eller ett par intressanta och gör lite mentala (eller fysiska) anteckningar.

Det krävs inga uppsatser, bara ett par minuters funderingar så att man i en kort rollspels-session kan ta rollen som kund/kravställare och svara på frågor om behov, eller rollen tech lead/arkitekt som ställer frågor.

Tider

Torsdagen 2018‑11‑29

Frukost serveras kl. 8.00-8.45
Step Up kl. 9.00-12.00
Lunch klockan 12

Frukost och lunch tackar man ja eller nej till i samband med anmälan.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att komma på vår Step Up. Mejsla bjuder på både presentation och mat.

Anmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.