Mejslas logga

Publicerat 2024-05-08

En vår av kunskap

Våren är här, det börjar närma sig övergång till sommar och vi har inlett maj med en vässardag om graf­databaser och avslutningen i vår studiecirkel om WebAssembly.

Håkan Löfqvist presenterar
Håkan Löfqvist presenterar

Oftast turas vi mejslare om med att hålla i vässar­dagarna, men ibland får vi hjälp utifrån. Den här gången var det Håkan Löfqvist från Neo4j som berättade om graf­databaser i allmänhet och Neo4j i synnerhet.

En viktig nyhet är att GQL, Graph Query Language, blev en officiell ISO/IEC-standard så sent som i april 2024. Det var en fullsatt, lärorik och mycket uppskattad vässardag. Stort tack till Håkan!

Vår studie­cirkel om WebAssembly har löpt på under våren med träffar varannan vecka. Vi har lärt oss inte bara om WebAssembly i sig utan också om hur många användnings­områden som finns för denna teknik vid sidan om snabbare program i webbläsare.

Studiecirkel om WebAssembly

Det kanske allra viktigaste med våra studie­cirklar är de givande diskussionerna kring allt man har läst och labbat med. Ett rum fyllt med erfarna utvecklare som delar med sig av tankar, åsikter och insikter!

Blir du nyfiken på Mejslas kompetens­utvecklings­aktiviteter?
Läs mer på vår kompetenssida!