Mejslas logga

Knytkonferens 21 september 2013 — Tema Java 8

Till våren 2014 är det tänkt att Java 8 ska släppas, och vi på Mejsla vill bidra till att sprida kunskap om allt nytt som kommer med denna version.

Vi börjar med att bjuda in till en knyt­konferens med tema Java 8 lördagen den 21 september.

Mejsla bjuder på konferensen inklusive lunch!

Upplägg

På en knyt­konferens, eller unconference som man brukar säga på engelska, får deltagarna själva välja vad de vill att dagen ska handla om inom ramen för temat som denna gång alltså är Java 8.

Logga för Java 8

Vi skriver upp era förslag på en tavla, och i början av varje pass själv­organiserar deltagarna i grupper runt de ämnen som de tycker är intressanta och bestämmer hur de vill utforska ämnet och vad målen för passet är. I slutet av varje pass berättar grupperna i korthet för alla vad de kom fram till. Därefter kan man skriva upp idéer till nya ämnen, och så formar vi nya grupper med nya ämnen inför nästa pass.

Förkunskaper

Vi räknar med att alla deltagare är Java-utvecklare och intresserade av både Java och programmering i allmänhet.

Förberedelser

Titta igenom ungefär vad som är nytt i Java 8 och fundera igenom vilka ämnen som du är mest intresserad av att ta upp på knyt­konferensen. Ladda ner en early access av JDK 8. Komplettera gärna med din favorit-IDE.

Vi räknar med att alla deltagare tar med sig varsin bärbar dator med en rullande JDK 8.

Tider

Vi håller på mellan klockan 10.00 och 16.30 lördagen den 21 september 2013. Drop-in från 9.30 så att vi kan starta klockan 10. Paus för lunch omkring 12.30. Vi uppskattar om alla som vill vara med kommer i tid och är med under hela dagen fram till 16.30.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm. (Obs att vi alltså har flyttat sedan vår förra knytkonferens.)

Konferens­värdar

Konferensen kommer att ledas av Gustaf Cele och Johan Andrén.

Anmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.