Mejslas logga

Inbjudan till Step Up 2016‑05‑19

Konceptet Step Up

I Mejslas kompetens­utvecklings­program ingår konceptet Step Up. Det handlar om att vi var tredje torsdag lägger en förmiddag på att sprida kompetens. Ofta har vi, som denna gång, möjlighet att bjuda in ett begränsat antal gäster.

Hands-on med Rails

Mikael Björkman & Lars Westergren

Under en förmiddag lotsar vi alla framåt i Ruby on Rails och visar hur lätt det är att komma igång med att skapa webb-applikationer med Rails.

Mikael Björkman
Lars Westergren

Det kommer att bli en hel del labbande, så vi uppskattar om ni har hunnit med för­beredelserna (se nedan).

Logga för Rails

Förkunskaper

Det är inte ett krav att kunna Ruby, men det underlättar om man har erfarenhet av något likartat dynamiskt språk som Perl eller Python. Vi kommer att ha länkar till Ruby ”cheat-sheets” och Rails-guider där man kan hitta syntax och allt man behöver för att lösa övningarna.

Viss vana vid webb­utveckling, särskilt något MVC-ramverk, är också ett plus.

Förberedelser

Vi kommer att använda Vagrant för att ge en komplett miljö med Ruby, databaser och så vidare förinstallerat. Följ våra instruktioner på Bitbucket.

Vi uppskattar om ni utför stegen i instruktionerna dagen före vår Step Up då imagen är ganska stor och vi kan vara många som delar på band­bredden. Vi uppdaterar även miljön in i det sista.

Det enda verktyg du behöver ha själv är en text-editor. Det fungerar med Notepad/Emacs/vi, men syntax highlighting kan hjälpa. Det finns till exempel Rails-pluginer till Atom, TextMate, Vim med flera. Vill du ha en full IDE så är RubyMine bra och har en 30-dagars gratis provperiod.

Tider

Torsdagen 2016‑05‑19

Frukost serveras kl. 8.00-8.45
Step Up kl. 9.00-12.00
Lunch klockan 12

Frukost och lunch tackar man ja eller nej till i samband med anmälan.

Plats

Vi håller till på Mejslas kontor på Sveavägen 76 nära T-bana Rådmansgatan i Stockholm.

Pris: Gratis

Det kostar ingenting att komma på vår Step Up. Mejsla bjuder på både presentation och mat.

Anmälan

(Det går inte längre att anmäla sig till denna aktivitet.)

Kontaktperson: Karl Dickson


Känner du någon mer som skulle vara intresserad av kompetens­utveckling tillsammans med oss på Mejsla? Tipsa då om vår kompetenssida.